6000 jaar geschiedenis van de mascara

mascara geschiedenis 6000 jaar geschiedenis van de mascara
Er waren eens… in het oude Egypte mannen en vrouwen die hun wimpers met een mix van kohl, verbrande amandelen, honing  en krokodillenpoep hun wimpers kleurden om kwade geesten te verjagen. De mascara was geboren.

4000 jaar voor Christus begonnen de Egyptenaren voor het eerst met kleuren van hun wimpers. Dit deden ze om kwade geesten te weren. Vele duizenden jaren later, pas in 1837 gingen vrouwen andere materialen gebruiken om hun wimpers te kleuren. Victoriaanse vrouwen gebruikte een mix van as en vlierbessen.

Pas tegen het einde van de 19e eeuw werd de eerste niet-toxische mascara uitgevonden door chemicus Eugène Rimmel. Dit was op basis van vaseline. In 1917 werd de ‘Cake Mascara’ geïntroduceerd door Maybelline, de eerste commerciële mascara. Dit was een dikke pasta met een afzonderlijk kwastje.cake mascara 6000 jaar geschiedenis van de mascara

Helena Rubinstein lanceerde in 1937 de eerste waterproof mascara. Dit was door Amerikaanse waterballarina’s gevraagd, hun mascara liep altijd uit. Kort daarna (1957) werd de ‘Mascara Matic’ door dezelfde vrouw gelanceerd zoals wij die kennen. De eerste ‘automatische mascara’, met tube en borsteltje.

Tegenwoordig is mascara een hightech product geworden. Inclusief borsteltjes die lopen op batterijen en verschillende formules beloven gouden bergen. Binnenkort publiceren wij op A Bite Of Beauty een uitgebreid artikel met reviews over veel verschillende mascara’s.

Online make-up webshop

Speak Your Mind

*


*