Comme Une Evidence van Yves Rocher

nl nl 20130628 094232 reduced Comme Une Evidence van Yves RocherYves Rocher introduceerde in 2003 de eerste Comme Une Evidence, de l’Eau de parfum. Deze bloemige en chypreachtige geur kent vele nakomelingen. Zo kwam er in 2007 de l’Extrait de parfum, in 2011 de l’Eau en nu in 2013 de l’Eau de parfum intense. Deze geur is bloemig, chypreachtig en zoet.

De geschiedenis

Cyprus heeft altijd bekend gestaan om de kennis en vakmanschap van zijn parfumeurs. Er werden vanaf de Middeleeuwen al geurpoeders vervaardigd. Met deze kennis besloot de beroemde parfumeur François Coty in 1917 het reukwater dat hij ontwikkeld had naar het eiland te vernoemen. Maar de Chypre van Coty is meer dan alleen een benaming. Het is vooral een olfactorische vorm: een combinatie van bergamot, roos of jasmijn, eikenbos of patchoeli. Die facetten vormen een complex en luxueus geheel dat ten grondslag ligt de basis vormt van een nieuwe geurfamilie. Met een toevoeging van fris, sprankelend en soms fruitig beleeft de Chypre een comeback. In de vorm van de Comme Une Evidence van Yves Rocher in 2003. Deze familie heeft zich nog verder uitgebreid.

L’Eau de parfum intense

nl nl 20130628 094251 reduced 157x300 Comme Une Evidence van Yves Rocher

Parfumeur Annick Menardo, ook verantwoordelijk voor de legendarische compositie, heeft ieder facet van de geur opnieuw geïnterpreteerd wat heeft geleid tot en sensuele variant. Aan het ‘absint’-facet dat wordt voortgebracht door vioolblaadjes, heeft ze een zonnig effect toegevoegd. Een verrijking met de geurnoten van absolue van jasmijn grandiflorum  uit Grasse en het extract van Bulgaarse roos. Er schijnt zelfs een toets van snoepgoed door. De basisgeur is iets ingeperkt. Deze heeft minder mos, meer honingzoet en zachtere muskus. Een heerlijke geur voor de nazomer. Deze geur is verkrijgbaar vanaf €24,95.

Online make-up webshop

Speak Your Mind

*


*