Homemade French Macarons

Macarons 1024x768 Homemade French MacaronsOok al ben ik druk bezig met de lijn en met het drinken van eiwit shakes, ik ben gek op bakken. En nee, niet bakken in de zon. Ik ben gek op het bakken van leuke en lekkere dingen. Taart, cake, koekjes en ga zo maar door. Vorig weekend heb ik French Macarons gemaakt. Een hele uitdaging, maar het is gelukt! Lees hier hoe ik het gemaakt heb.

Wat moet erin?

Macarons worden gemaakt met amandelmeel, een vrij dure aangelegenheid. Zo had ik een pond gekocht voor €8.- (?!), een schokkend hoog bedrag. Eigenlijk zijn het heel fijn gemalen amandelen. Dus als je geld wilt besparen en zin en tijd hebt zou je een grote zak amandelen kunnen kopen en deze heel fijn malen. Dan gaat er poedersuiker doorheen, dit moet je heel goed zeven. Er mag geen enkel klontje in voorkomen. Dan moet je drie eiwitten opkloppen met een beetje tafelsuiker.

Hoe maak je het?

Zoals ik hierboven al zei, je moet het meel heel goed zeven. Voeg het amandelmeel en de poedersuiker samen boven een fijne zeef die in een grote kom hangt. Het zeven duurt best wel lang, maar het is het wel waard. Dan moet je drie eiwitten opkloppen met tafelsuiker. De eiwitten moet zo stijf zijn, dat als je de kom ondersteboven houdt er niets uitvalt. Je voegt het meel met de poedersuiker toe aan het eiwit en SCHEPT (niet roeren!) dit erdoor heen. Je moet dit doen totdat het goed is opgelost, maar het beslag mag niet te dun worden. Je moet er nog rondjes van kunnen maken zonder dat deze helemaal uitlopen. Dan kun je nog een kleurtje door het beslag heen doen voor de gezelligheid. Doe het beslag in een spuitzak en maak kleine rondjes op een bakplaat met bakpapier. Sla met de bakplaat hard op het aanrecht en laat dit ongeveer een half uur rusten. Het slaan is om te voorkomen dat er luchtbelletjes in de koekjes komen. Bak de koekjes in 15 minuten af en even laten afkoelen. Je kunt ze dan vullen met allerlei smaken en kleuren.

Online make-up webshop

Speak Your Mind

*


*