Innerlijke schoonheid

innerlijke schoonheid Innerlijke schoonheidVeel jonge vrouwen zijn zich niet bewust van wat hun levensstijl met hun lichaam doet. Je kan nog zoveel verzorgende crèmes gebruiken, maar als je rookt, drinkt en slecht eet en slaapt ziet je huid er alsnog niet stralend uit. Daarom een artikel gewijd aan de verzorging van je lichaam, de binnenkant!

Goed voor je lichaam zorgen is heel erg belangrijk, maar niet altijd even gemakkelijk. Veel slechte invloeden zoals fasfood, veel suiker en zout en niet te vergeten veel zitten (kantoorbaan, tv-kijken of gamen) werken niet echt mee. Vandaag de dag zijn we verslaafd aan suiker, eten we veel te veel zout en vet en bewegen we veel te weinig. Maar hoe kun je daar gemakkelijk iets aan veranderen?

Minder van alles

Door minder fastfood te eten  kun je al een groot verschil maken. Het eten bij de bekende fastfood ketens zitten vol vet, zout en conserveermiddelen. Ook is het koken zonder ‘zakje’ ook een goed begin. Bij het maken van soep, lasagne, pasta, jus en nog veel meer eten wordt vaak  een zakje met kruiden en smaakversterkers (in poedervorm) gebruikt. Ook hier zit super veel zout en conserveermiddelen in. En vergeet vooral al die onnodige suikers die we tot ons nemen niet. Koek, snoep, taart, ijs, chips en ga zo maar door. Zet geen grote pot met drop of snoep op je bureau, maar een schaaltje met tomaatjes, komkommer of worteltjes. In het begin kun je je slap en lusteloos voelen. Misschien ga je zelfs wel een beetje trillen. Dit zijn de afkickverschijnselen van suiker. Het klinkt ongeloofwaardig maar men is tegenwoordig echt verslaafd aan suiker. En bij het minderen of stoppen met eten daarvan krijg je net als drugs of alcohol afkickverschijnselen.

Meer bewegen

Niet geheel onbelangrijk, meer bewegen! Ga eens met de fiets naar je werk, supermarkt of naar je familie of vrienden. Doe eens een wandeling van een half uur in je lunchpauze. Al deze kleine dingen kunnen al van grote invloed zijn. En tegenwoordig kost een abonnement bij de sportschool ook bijna niets meer.

Back to basic

Marianne van Dijk, misschien heb je wel eens over haar gehoord of gelezen. Deze jonge vrouw (30 jaar) is gaan leven als een holbewoner in Amsterdam. Inclusief wonen zonder stroom en verwarming en lopen op blote voeten. Wat mij vooral aansprak (ik heb dit dieet al vaker gehoord) was haar veranderende eetpatroon. Zij at maar liefst 100 dagen volgens het Paleo-dieet. Dit is een dieet waarbij je alleen maar eet wat onze voorouders ook aten toen ze nog in een grot woonde. Toen hadden ze geen snoepjes, of aanmaak saus of jus. Toen ze echt eten! Tijdens dit dieet eet je alleen nog maar vlees/vis, groenten, fruit, noten en zaden. Geen kolydraten meer die zitten in rijst, aardappelen, brood en pasta. Persoonlijk vind ik dit dieet een beetje drastisch, maar je kunt wel facetten gebruiken. Eet bijvoorbeeld meer vis, noten en zaden buiten je dagelijkse portie groente en fruit.

Conclusie

Het belangrijkste is dat jij je leven leidt zoals jij dat wilt. Doe en eet waar jij je goed bij voelt. Was de drempel voor je gevoel altijd te hoog om je levensstijl een beetje aan te passen? Het is gemakkelijk dan je denkt. Begin rustig in kleine stapjes en kijk hoe je lichaam daarop reageert. Succes en vooral veel plezier!

Online make-up webshop

Speak Your Mind

*


*