Mario Badescu Silver Powder gezichtsscrub

SAM 0529 Mario Badescu Silver Powder gezichtsscrubTwee weken geleden hebben wij bij A Bite Of Beauty de Glossybox ontvangen met daarin vijf proef producten. Deze producten hebben wij stuk voor stuk getest en hier is de eerste review van de gezichtsscrub van Mario Badescu, Silver Powder.

Ik moet bekennen, toen ik dit potje aantrof in het doosje van Glossybox wist ik niet zo goed wat het was. Ik had nog nooit van het merk Mario Badescu gehoord en de Silver Powder, ik had geen idee wat daar mee bedoeld werd. In de beschrijving van Glossybox staat dat het poeder mee-eters en grove poriën bestrijdt. Daar kon ik nog steeds niet zoveel mee. In het potje zit wit los poeder. Erg onhandig leek mij, maar na wat online research wist ik wat de bedoeling was.

Silver Powder is niet echt gemalen sterling zilver-poeder, het is poeder wat bestaat uit calciumcarbonaat (een natuurlijk mineraal), titaniumdioxide (goeddekkend pigment met sterke optische eigenschappen zoals witheid en helderheid) en zinkoxide (tevens een mineraal en pigment, zinkoxide wordt vrijwel altijd in combinatie met titaniumdioxide gebruikt). Het is heel geconcentreerd en dient als een kuur gebruikt te worden. Bijvoorbeeld 1 à 2 keer per week.

Je moet met een vochtig watje in het potje drukken, zodat het witte poeder aan je watje blijft plakken. Dan smeer je als het ware het poeder op je gezicht, daar waar jij nodig denkt. Ik smeer het bijvoorbeeld op mijn T-zone. Op het moment dat het poeder mijn huid raakt verandert het in een soort klei. Het smeert vrij gemakkelijk uit. Het dient ongeveer 10 minuten in te trekken. Wat ik wel vervelend vind is dat het poeder een rotzooi geeft. Bij het openmaken van het potje valt er poeder uit en als het op mijn huid zit en ik beweeg mijn gezicht valt het poeder een beetje van mijn gezicht af. Praten, lachen of fronsen mag dus niet met dit poeder op, zeker niet bij zwarte vloerbedekking…

Na de 10 minuten kan je het poeder verwijderen met warm water en inderdaad, mijn huid ziet er beter uit dan voor het poeder. Mijn mee-eters lijken weg te zijn en mijn huid is minder glimmend en is wat matter.

Wil jij het Silver Powder van Mario Badescu een keer bestellen? Je kunt het online bestellen op www.mariobadescu.com voor de lage prijs van €14,-

Online make-up webshop

Speak Your Mind

*


*