Pure haar-olie van Guhl

Modelbeeld GUHL Pure haar olie van GuhlOver de haarproducten van Guhl hebben we al vaker geschreven. Ik ben altijd in voor het testen van verschillende haarproducten, maar olie was nooit mijn favoriet. Toch wilde ik het wel een keertje proberen, toen de nieuwe haar-olie van de productlijn Rijke Voeding bij ons binnenkwam nam ik de gok.

Bijzondere oliën

Pas geleden is de bekende productlijn Rijke Voeding gerelaunched. Nu komt deze productlijn met een nieuw product, de verfijnde haar-olie. Deze olie is gebaseerd op een combinatie van verschillende, hoogwaardige oliën. Monoi-olie is het meest bekende en het meest bijzondere ingrediënt van de Rijke Voeding productlijn. Dit ingrediënt vindt zijn oorsprong in de bloemen van de Tiare-plant uit Tahiti. De olie bestaat uit waardevolle proteïnen en essentiële lipiden. Daarbij bevat de haar-olie ook vitamine E olie, bekend om de antioxiderende werking en beschermende eigenschappen. De oliën bieden door hun samenstelling ook bescherming van het haar.

Gebruik

De haar-olie kan op drie verschillende manier gebruikt worden. Je kunt het op droog haar aanbrengen voordat je je haren wast, voor intensieve verzorging. Je kunt het op handdoek droog haar aanbrengen,  voor het föhnen. Dit om je haar effectief te verzorgen en te beschermen. Of je kunt het nadat je haar droog is geföhnd aanbrengen voor zijdezacht haar.

De flacon is zeer gemakkelijk in gebruik door het pompje. De hoeveelheid is goed gedosseerd. De flacon ziet er mooi uit en is een mooi formaat. Niet te groot en niet te klein. De verpakking is doorzichtig, wat vaak voorkomt bij haar-olie.

Review

Ik heb het product op al de drie mogelijkheden getest.. Zoals ik al zei ben ik geen groot fan van haar-olie, ik ben altijd bang dat mijn haren vet worden. Daarom was ik met het gebruik erg zuinig in het begin. Ik begon met een paar pompjes op mijn handpalm en bracht er vervolgens aan in mijn haar. De paar pompjes waren niet genoeg, dus ik pakte meer. Natuurlijk zag mijn haar er niet zo fris meer uit, maar na het wassen waren mijn haren verrassend zacht. Wat ik wel jammer vond is dat de plukjes haar bij mijn gezicht (deze zijn vaak wat pluizig) nog steeds na het föhnen pluizig waren. Ik moest dus alsnog een verzorgende spray indoen.
De dag erna bracht ik de olie aan op handdoek droog haar, nadat ik mijn haar had gewassen. Ik had wat extra in mijn voorste plukjes haar gedaan. Dit leek te helpen, mijn haren waren zacht en verzorgd. En de vaak zo pluizige plukjes waren nu mooi.

Op de derde dag bracht ik de haar-olie pas na het föhnen aan, voor zijdezacht haar. Ik wilde niet teveel gebruiken, om te voorkomen dat mijn pas gewassen haar weer vet zou worden. Voorzichtig bracht ik wat aan op mijn voorste plukjes, de olie maakte deze inderdaad zachter. Maar nog niet helemaal naar mijn wens. Op de verpakking staat dat je niet al de drie manieren kan gebruiken. Maar op de vierde dag besloot ik dat ik de olie op handdoek droog haar wilde aanbrengen, en als finishing touch. Dit werkte goed! Ook de olie voor het wassen en vervolgens weer als finishing touch aanbrengen werkt ook prima. De combinatie van twee manieren in het gebruik werkt voor mij het beste. De haar-olie is verkrijgbaar voor €9,99 voor 100 ml.

 

Online make-up webshop

Speak Your Mind

*


*