Rimmel bestaat maar liefst 180 jaar

rimmel mascara Rimmel bestaat maar liefst 180 jaarIn het jaar 2014 bestaat Rimmel Londen maar liefst 180 jaar! De uitvinder van de mascara, waar we nu niet meer zonder kunnen. Een Franse parfumeur, Hyacinthe Mars Rimmel, vestigde zich in 1834 in Londen en opende een winkel in de Albermarle Street. Naast de kennis die hij had verworven tijdens zijn leerjaren bij Pierre-François Lubin, de favoriete parfumeur van keizerin Josephine, nam hij zijn 14 jaar oude zoon, Eugene Rimmel, mee naar Londen.

 De jonge Eugene, die in 1839 toetrad tot het familiebedrijf, bleek een uitvinder, een pionier en een marketingwonder in één. Kortom, een visionair die zijn stempel op de cosmetica-industrie heeft gedrukt en Londen stevig op de kaart heeft weten te zetten.

Het product dat Eugene Rimmel eeuwige roem heeft gebracht, is “Rimmel Water Cosmetique”, dat rond 1880 werd uitgebracht. Het product dat Rimmel had uitgevonden, was waarschijnlijk ‘s werelds eerste niet-toxische mascara. Zelfs nu ziet de schattige kleine compacte mascara, compleet met borsteltje en spiegel, er nog verbluffend modern uit, dus je kunt je voorstellen hoe revolutionair het product in die tijd was.

Online make-up webshop

Speak Your Mind

*


*