Rechtszaak lekkende PIP implantaten van start

pip implantaat Rechtszaak lekkende PIP implantaten van startDeze week is de rechtzaak tegen de hoofdverdachte van het schandaal rond de lekkende borstimplantaten van de firma Poly Implant Prothèse (PIP) begonnen. De rechtzaak vindt plaats in Marseille. Naast Jean-Claude Mas staan ook vier medewerkers terecht.

Jean-Claude Mas (1939) en zijn medewerkers kunnen celstraffen tot vijf jaar krijgen als zij schuldig worden bevonden aan ernstige misleiding van consumenten en fraude.

In 1991 is PIP opgericht, wat inmiddels geliquideerd is. Het bedrijf produceerde en verkocht implantaten die van een slechte soort siliconengel was gemaakt. Deze implantaten werden door chirurgen over de hele wereld bij vrouwen geïmplanteerd. In Nederland zijn naar schatting zo’n 1000 tot 1400 vrouwen met deze implantaten geïmplanteerd. Door meldingen van verhoogde kans op scheurende implantaten kwam de zaak aan het licht. Hierdoor konden de implantaten gaan lekken. De uitspraak van de rechtbank wordt aan het einde van dit jaar verwacht.

Bron: Rtl Nieuws

Online make-up webshop

Speak Your Mind

*


*